Piadina może być podawana zarówno na słono jak i słodko ale najbardziej klasyczna wersja to wersja na słono z dodatkami tj. szynka, ser, prosciutto crudo, mozzarella, stracchino, rucola, sałaty, kiełbaski, pomidory, warzywa grilowane, i wiele innych.
Piadina, zwana także piadą, to płaski chleb bez zaczynu drożżwego typowy dla tradycji gastronomicznej Włoch; na bazie mąki, wody, smalcu lub oliwy z oliwek, opiekanej na blachach; idealna do wypełnienia serem i salami lub do użycia zamiast chleba! Unikalny smak, który ma starożytne korzenie na wsi; piadina obecnie jest chronionym znakiem IPG, stała się symbolem street foodu we włoszech!
jeżeli chcesz spróbować włoskich samków to serdecznie zapraszamy
Oferujemy włoskie samki na Państwa imprezie :)
Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum
Art Director
Web Designer
Illustrator
Typographer
If you have any question or just want to say 'hello' to Alstar web studio please fill out form below and we will be get in touch with you within 24 hours.